16 augustus 2018

Kleur bekennen

De vakantieperiode zit erop en Nederland is weer overgegaan op de “werkmodus”. Zo ook voor mij, ik heb het buitenlandse weer verruild voor Nederland. Wanneer ik de etalages bekijk van juweliers over de grens, ben ik jaloers. Onze buitenlandse collega’s laten zien dat sieraden zoveel meer zijn dan alleen de solitair- of Alliance ring. De meest prachtige sieraden met de mooiste edelstenen liggen overal te pronken.

De Italiaanse vrouw weet hoe ze zich moet kleden en haar sieraden past ze daarop aan. Dit in tegenstelling tot ons eigen kikkerlandje. Nederland is een calvinistisch land waar je vooral in de pas moet lopen. Sieraden zijn ingetogen en de eenheidsworst is overal. Kleur bekennen was niet weggelegd voor de Nederlandse vrouw.  Inderdaad ik spreek in verleden tijd, want er is een duidelijke verandering gaande!

De opkomst van kleurstenen

Opvallend is de opkomst van de kleurstenen. Al decennia is de diamant de toonaangevende steen in sieraden. De koning der edelstenen kwam, zag en overwon alles. De diamant regeerde over alles, met in zijn kielzog de zirkonia. Maar eindelijk is er nu ook meer waardering voor de kleurstenen. We zien dit seizoen steeds meer trendy sieraden waarin kleurstenen het middelpunt zijn. Met deze edelstenen kan je makkelijk de sieraden aanpassen aan jouw kleding en stemming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan edelstenen als labradorite, maansteen en topaas. Juist met dit soort kleurstenen kan men eindelijk kleur bekennen!  Sieraden zijn een vereiste voor elke vrouw waarmee ze haar identiteit en persoonlijkheid kan laten zien. Weg met de eenheidsworst! De vrouw kan haar hart ophalen met alle mogelijkheden waardoor sieraden weer persoonlijk zijn.