06 augustus 2018

IT’S ALL ABOUT THE LAYERS

De Nederlandse vrouw is de laatste jaren veel modebewuster geworden. Met name door social media is fashion dichterbij gekomen en veel meer zichtbaar. Keuzes worden gemaakt op basis van hoe je je voelt en hoe je bent. Trends volgen elkaar in rap tempo op en de consument schakelt sneller dan ooit tevoren. De grootste trend van nu is om meerdere sieraden in verschillende lagen te dragen; het zogenaamde multilayerering! In 2017 zien we het ontstaan en anno 2018 kunnen wij er niet meer omheen. Let daarbij wel op dat elk laagje simpel is, de kracht van eenvoud.  Ik verwacht niet dat deze trend kortstondig zal zijn. Voor de komende jaren zullen wij dit veel in het straatbeeld gaan zien. 

RINGEN                   “More is the new less”

Het is niets nieuws in sieradenland. Sinds de jaren ’80 zijn layers in ringen al “gewoon”. De klassieke solitairring waarnaast siders en eenvoudige allianceringen worden gedragen. Klassiek is modern geworden. Deze stijl wordt uitvergroot door nog meer ringen bij elkaar te dragen. Stapels simpele ringen gecombineerd in wit, geel en zelfs roodgoud. Waarbij de laatste de extra eye-catcher is!

COLLIERS                  “There’s always room for more”

Net als de ringen, zien we deze trend ook bij colliers. Eenvoudige en klassieke sieraden die eindeloos worden gecombineerd. Als basis een eenvoudige schakel zoals een anker, gourmette of Venetiaanse schakel waaraan een net zo eenvoudig bedeltje hangt. Maar dan niet 1,  maar het liefst 4 onder elkaar! Of het bedeltje nu een letter is, een persoonlijk teken of een briljant hangertje, het maakt niets uit. Sieraden zijn een afspiegeling van jouw persoonlijkheid en hoe je jezelf voelt. Van choker tot Chanellengte, zolang het maar laagjes zijn.

ARMBANDEN                  “Jewelry always fits”

De 2.0 versie van de layertrend geldt zeker voor armbanden! Daar is de sky the limit. Zilveren en gouden armbanden gecombineerd met kleurstenen, het kan niet gek genoeg. Ook hier geldt dat simpele armbanden de basis zijn. Iconen als Marco Borsato en Andre Hazes Jr. zijn goede voorbeelden.

Van trendy zilver tot prachtige briljanten sieraden: het kan! In Nederland zagen we alleen diamant, saffier en soms smaragd. Gelukkig zijn nu ook de andere edelstenen enorm in opkomst.